Van « la Table du Marché » naar « la Table des Templiers »


De levensloop van Cédric Bossuyt stond niet in een receptenboek geschreven, en nochtans had het gekund...

Inderdaad, het plezier van tafelen en een gemiddelde smaak voor de algemene vakken op school hebben deze jonge toekomstige chef aangezet om zijn kansen te wagen aan de hotelschool Providence in Wavre. Hierna volgde een mooi leerparcours bij grote restaurants zoals Le Trèfle à 4 van Michel Haquin, Bruneau en Le bistrot du Mail van Pascal De Valkeneer. In 2000 was de tijd rijp om een eigen zaak te openen, La Table du Marché, gelegen in centrum van Waver. Een restaurant dat heel snel een Bib gourmand kreeg in de Michelingids.

Maar Cédric Bossuyt voelt zich een beetje benauwd in het centrum van Waver. Toen deed de opportuniteit zich voor om zich aan te sluiten bij de familie in la Ferme des Templiers, gelegen in de heuvels rondom Waver op enkele honderden meters van het kruispunt zoning nord en reeds lang bekend voor huwelijken, mondaine evenementen en zijn karaktervolle chambres d’hôtes.

Sinds 17 september 2007 is de droom eindelijk werkelijkheid geworden: na de “markt” is het nu la Ferme des Templiers die u zijn tafel vol met delicatessen en smaken voorstelt.Vers en aromatisch

In de geest van de La Table du Marché, die zorgde voor Cédric Bossuyt zijn goede reputatie, gebruikt hij nu meer dan ooit zijn creativiteit in zijn nieuwe zaak. Omringd door een jonge ploeg, heeft hij een “vers en aromatisch” concept ontwikkeld dat hoofdzakelijk de nadruk legt op een keuken vol van smaak. In de keuken van de Tempeliers is er dan ook maar één ster: het verse product, bewerkt met eenvoud en talent van een jonge veelbelovende chef. Een eenvoud die uitmondt in een geraffineerd gerecht. Het geheel wordt geserveerd in een charmevol en authentiek decor waar op heel natuurlijke wijze zowel de smaak als het zicht verwend worden.


Combinatie van gerechten en wijn

De kelder, eclectisch en goed gevuld, is verdeeld tussen vaste waarden uit de Bordelais-streek en ontdekkingen uit het Zuidwesten, zonder uiteraard de streek van de Loire met zijn contrasterende aroma’s te vergeten. Ook de Bourgogne is niet over het hoofd gezien net als de wijnen uit de nieuwe wereld. Samenvattend kunnen we het dus beschrijven als een gevarieerde kaart die u toelaat, dankzij de verhelderende uitleg van de zaalmeester, het beste te halen uit de combinatie van de aroma’s uit de keuken en de smaken van de wijn.


Een magische locatie

In een rustiek kader waar modern comfort samengaan met zeldzame antiquiteiten, biedt La Table des Templiers in een open en grote ruimte, plaats voor een 40-tal couverts. Het zicht op de tuinen zorgt voor rust en warmte. In de zomer biedt het zonnige terras u smaakvolle momenten in een relaxte sfeer.